Kostkunskap_Bold_webb

Mina inlägg

På bloggen kan du ta del av kostkunskap, hitta härliga recept och inspireras till en hälsosam livsstil.

Dadelbollar med mint & kakao

Visste du att pepparmyntsolja kan lindra IBS-symtom som uppblåsthet och magont? Det finns vetenskapligt stöd för det. Eftersom jag själv har IBS ville jag testa att göra dadelbollar med just pepparmyntsolja. Jag brukar köpa oljan på Apoteket (de har den alltid runt jul), men det brukar även finnas i bakhyllan i välsorterade livsmedelsbutiker. Viktigt att oljan är ätbar (ej eterisk olja)! 

Ingredienser för 16 bollar:

3 dl valnötter

1/2 dl kakao

12 urkärnade färska dadlar

8-10 droppar pepparmyntsolja (beroende på hur starkt man gillar)

1 msk vatten (om man vill ha mjukare konsistens)

Kakao att rulla i

Mixa först valnötterna i en matberedare så att de finfördelas. Tillsätt övriga ingredienser och mixa till en slät smet. Forma till 16 små bollar som du sedan rullar i kakao. Låt stelna i kyl. Njut långsamt! ♥

Kontakta mig

Vill du komma i kontakt med mig? Vad kul! Fyll i frågeformuläret nedan så hörs vi!